2.kolo první futsalové ligy

Bez bodové ztráty již jen Hněvotín a nováček Chelsea

 

Olomouc – Úřadující mistr FC Hněvotín nadělil slavonínskému Step Style čtrnáct branek a společně s nováčkem FC Chelsea jsou jedinými týmy, které se mohou po druhém kole pyšnit plným bodovým ziskem. Bez bodu jsou zatím zbývající nováčci, mezi které se překvapivě připletl sedminásobný mistr Real HDO a díky těžkému losu i FC Levotil.

 

Ajax Bělidla - Real HDO 6:4 (1:2)

Domácí si úspěšně odbyli vstup do nového ročníku. Na hřišti ve Slavoníně přivítali sedminásobného mistra, který ovšem již v minulé sezóně tahal za kratší konec a také v úvodním utkání nového ročníku přenechal body soupeři. Hosté sice měli lepší vstup do utkání a vedli až do 48. minuty, ale závěr patřil domácímu týmu. Vedení zařídil hostům Smolka v 9. minutě po přihrávce Capky, domácí ovšem bleskově srovnali Haníkovou jedovkou. K vedení hostů přispěl domácí Pavelka, který stočil míč do vlastní sítě. Krátce po zahájení druhé půle poslal Capka ideální balón Smolkovi a bylo to o dva. Ve 36. minutě Haník snížil z pokutového kopu, ale hosté ještě jednou udeřili. Ve 41. minutě přistrčil Dosoudil míč do vápna a Smékal pohotově patičkou dal čtvrtý gól hostů. Zbytek utkání byl ovšem v režii domácích. Kontaktní gól zařídil Kysučan, v 50. minutě vyrovnal  přímo z rohového kopu (!) Haník, o dvě minuty později otáčel Mikmek a poslední gól utkání dal Kysučan, který stál „za bukem“ a nikým neohrožován pohodlně skóroval. Branky: 10., 36. a 50. Haník, 48. a 58. Kysučan, 54. Mikmek – 9. Capka, 19. vlastní, 32. Smolka, 41. Smékal. Rozhodčí: Kumr.

 

AT Olpran - FC Chelsea 0:1 (0:0)

Oba týmy měly zpevněné obrany a do šancí se téměř nedostávaly. Ve střelbě byli mírně úspěšnější hosté, ale těch několik pokusů směřujících mezi tyče zlikvidoval s bravurou sobě vlastní gólman Kopečný. Neuspěl pouze jednou. Ve 34. minutě vystřelil téměř z poloviny hřiště Folprecht a žihadlo po zemi se dokázalo vyhnout všem nástrahám a skončilo v síti domácích. Hosté ještě přitvrdili obranu a dokázali to nejtěsnější vedení uhájit. Ještě dvě minuty před koncem mohli hosté vedení pojistit, když Študent trefil břevno. Branka: 34. Folprecht. Rozhodčí: Michal.

 

Step Style - FC Hněvotín 1:14 (0:6)

Hosté opanovali slavonínskou umělku od úvodního hvizdu rozhodčího a vedení se ujali již ve čtvrté minutě Punčochářem. Domácí se dopouštěli hrubých chyb v rozehrávce a Hněvotínští těchto chyb v hojné míře využívali k rychlým brejkům. I po poločase pokračovali hosté v brankostroji, který domácí přerušili čestným úspěchem Holubíkem v 50. minutě. Ukazatel skóre se po hodině hry zastavil až na cifře 1:14 ve prospěch úřadujícího mistra. Branky: 50. Holubík – 4., 22., 33., 42. a 56. Punčochář, 11., 18. a 54. Mačák M., 7. a 44. Krejčí, 22. a 58. Doležal, 39. Mačák P., 52. Vánský. Rozhodčí: Švancara.

 

FC Levotil - LOLO stavebniny Žižka 4:6 (1:3)

Hosté měli výborný vstup do utkání. Brankou Tušky a dvěma góly nové posily Tichého vedli 0:3. Výsledek poločasu upravil J.Kohout pět minut před změnou stran. Úvod druhé půle patřil domácím. Stihli dát tři branky v řadě. Nejdříve snížil Polanský, nová tvář domácích, ve 38. minutě srovnal Spurný a v polovině druhé půle se domácí ujali vedení brankou J. Kohouta. Závěr utkání pro změnu patřil hostům, kteří dodrželi tříbrankovou sérii. Vyrovnal svým druhým gólem v utkání Tuška, vývoj skóre otáčel I. Lošťák a vítězství potvrdil Moravec. Branky: J. Kohout 2, Polanský, Spurný – Tuška 2, Tichý 2, I. Lošťák, Moravec. Rozhodčí: Neoral.

 

Moravan Cholina - PS Beton 1:2 (1:1)

Utkání by slušela remíza, ale domácí zaplatili nováčkovskou daň a darovali hostům oba body.V prvním poločase měli mírnou převahu a tu zužitkovali v 8. minutě ve vedoucí gól,  kdy šli dva hráči na jednoho a po nezištné přihrávce Šany dal do odkryté brány Zajíček. V 15.  minutě prošel přes celé hřiště domácí Kouřil, položil si i gólmana, ale jeho střelu stihl odkopnou z opuštěné brány vracející se obránce. Hosté po ojedinělé šanci nakonec dvě minuty před změnou stran srovnali Tvardíkem. Na začátku 33. minutě hosté využili chybu domácí obrany a otočili skóre gólem Rychlého. Domácí se snažili se skórem něco udělat, ale výborný brankař hostů Žižka jim už nic nedovolil. Branky: 9. Zajíček – 28. Tvardík, 33. Rychlý. Rozhodčí: Ženožička.

 

BFC Topgal.cz - Aston Pila 98 3:3 (2:1)

Parádní utkání s množstvím vzrušujících situací před oběma brankami. Fotbalovější hosté byli po většinu času aktivnějším celkem, ale domácí spoléhali na precizní defenzivu a rychlé kontry, ze kterých měli spoustu šancí, ale v hostující brance podal opět výtečný výkon Honza Navrátil. Domácí šli do vedení po rychlém brejku a nezištné přihrávce Smoláka na Koukala, který mířil téměř do prázdné. Do dvoubrankového vedení poslal domácí přesnou střelou k tyči Smolák, ke kterému se míč dostal po rohovém kopu domácích. Hosté se poprvé brankově prosadili až v poslední minutě první půle, kdy Barbořík rozehrál trestný kop nakrátko a Laštůvka propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté měli lepší vstup i do druhé půle, když se jim po závaru před domácí svatyní podařilo protlačit míč až k Vlčkovi, který se sám před Sedláčkem nemýlil. Jenže domácí šli v zápase opět do vedení, když se nenápadnou střelou přesně k bližší tyči prosadil Stojan. Konečnou podobu výsledku dal po nedorozumění v domácí obraně, kdy se před gólmanem zjevila hned trojice hostujících hráčů, přesnou střelou mezi nohy nová akvizice hostů Buček. V závěru se oba celky snažily sympaticky strhnout vítězství na svou stranu. V posledních sekundách hry mohl rozhodnout Laštůvka, ale bod pro domácí zachránil obětavým pádem do střely Charamza. Branky: 9. Koukal, 13. Smolák, 42. Stojan – 30. Laštůvka, 38. Vlček, 50. Buček. Rozhodčí: Michal.

 

FC Křídla – Galatasaray 4:8 (3:3)

Nováček držel se zkušenými hosty krok a dokonce dvakrát vedl. Hosté sice vedli brankou Galuse, ale domácí srovnali Kouřilem a šli do vedení gólem Šrámka. Jakmile Andrýsek srovnal, Kouřil obratem dostal do vedení opět domácí celek. Poločasovou plichtu zařídil čtyři minuty před změnou stran Pokluda. Po přestávce bylo všechno jinak. Hosté šli do vedení ve 35. minutě Andrýskem a domácí již kontrovat nedokázali. Postupně skóroval Sedláček, Hovorka a Pokluda. Až za stavu 3:7 korigovali domácí skóre Kouřilem. Poslední slovo měli  hosté. V závěrečné minutě dal třetí gól v utkání Andrýsek. Branky: 14., 21. a 57. Lukáš Kouřil, 15. Šrámek – 20., 35. a 60.  Andrýsek, 26. a 55. Pokluda, 8. Galus, 46. Sedláček, 51. Hovorka. Rozhodčí: Tomiga.

 

 

DORESPO Lošov – Hruška Chořelice 4:6 (0:3)

Nováček se z prvního utkání příliš nepoučil. Opět prohrál první poločas a po přestávce přes veškerou snahu tříbrankovou ztrátu již eliminovat nedokázal. Sice měl k vyrovnání hodně blízko, když první čtvrthodinku druhé půle vyhrál 3:1, ale zkušení hosté je k bodům nepustili. Skóre otevřel v 10. minutě zkušený Juračka, o dvě minuty později přidal druhý gól hostů Poštulka, výsledek poločasu zařídil svým druhým gólem v utkání opět Juračka. První branku druhé půle zaznamenal domácí Nádvorník, ale hosté si díky střele Milinovského udrželi tříbrankové vedení. Naději domácím na dobrý výsledek přinesly dvě branky v rozpětí tří minut, když ve 40. minutě skóroval Karásek, kontaktní gól si připsal Hamr. Rozhodující úder zasadili hosté během minuty. Nejdříve dal Hampl pátý gól hostů, v zápětí přidal Milinovský šestou branku Milinovský. Domácí pět minut před koncem již jen korigovali Lachnitem na konečných 4:6. Branky: 34. Nádvorník, 40. Karásek, 43. Hamr, 55. Lachnit – 10. a 25. Juračka, 38. a 54. Milinovský, 12. Poštulka, 53. Hampl. Rozhodčí: Hudec.

 

 

Střelci: Punčochář (Hněvotín) – 6, Krejčí (Hněvotín), Hampl (Chořelice) – 4, Študent (Chelsea), Kalina (Olpran), Peřina (Step Style), Haník (Ajax), Smolák (Topgal), L. Kouřil (Křídla), Galus (Galatasaray), Andrýsek (Galatasaray), M. Mačák (Hněvotín), Doležal (Hněvotín), J. Kohout (Levotil), Milinovský (Chořelice) – 3, Řehák (Chelsea), Zdřálek (Cholina), Smělý (Olpran), Šrom (Step Style), Vystrčil (Aston Pila), Smolka (HDO), Kysučan (Ajax), Rychlý (Beton), Tvardík (Beton), Sedláček (Galatasaray), Pokluda (Galatasaray), Spurný (Levotil), Tuška (LOLO), Tichý (LOLO), Lachnit (Lošov), Juračka (Chořelice) – 2, Šmída (Chelsea), Eliáš (Cholina), Dvořák (Topgal), Kryl (HDO), Suchánek (Step Style), Skoumal (Hněvotín), Švestka (Aston Pila), Barbořík (Aston Pila), I. Chytil (Levotil), Dvořák (Galatasaray), Mikmek (Ajax), Capka (HDO), Smékal (HDO), Folprecht (Chelsea), Laštůvka (Aston Pila), Vlček (Aston Pila), Buček (Aston Pila), Koukal (Topgal), Stojan (Topgal), Zajíček (Cholina), Šrámek (Křídla), Hovorka (Galatasaray), Holubík (Step Style), Vánský (Hněvotín), P. Mačák (Hněvotín), I. Lošťák (LOLO), Moravec (LOLO, Polanský (Levotil), Poštulka (Chořelice), Nádvorník (Lošov), Karásek (Lošov), Hamr (Lošov) – 1.

 

Tabulka:

 

  1. FC Hněvotín                    2          2          0          0          20:1                 4

  2. FC Chelsea                     2          2          0          0            7:3                 4

  3. Galatasaray                    2          1          1          0          12:8                 3

  4. Hruška Chořelice             2          1          1          0          10:8                 3

  5. Aston Pila 98                  2          1          1          0            7:6                 3

  6. Beton                             2          1          1          0            5:4                 3

  7. AT Olpran                       2          1          0          1            5:2                 2

  8. Ajax Bělidla                    1          1          0          0            6:4                 2

  8. LOLO stavebniny Žižka    1          1          0          0            6:4                 2

10.  FC Topgal.cz                  2          0          2          0            6:6                 2

11. Step Style                       2          1          0          1            7:16               2

12. FC Levotil                        2          0          0          2            7:10               0

13. Moravan Cholina              2          0          0          2            4:8                 0

14. Real HDO                       2          0          0          2            6:12               0

15. Dorespo Lošov                 2          0          0          2            5:11               0

16. FC Křídla                         2          0          0          2            3:14               0

Sportovní Klub Lošov

Svolinského 22/65
Olomouc - Lošov, 783 51
SKLosov@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode