14.kolo první futsalové ligy

 

 

V čele první futsalové ligy přezimuje Aston Pila 98

 

Olomouc – V posledním podzimním kole vedoucí dvojice zvítězila a odpoutala se od svých pronásledovatelů. Vítězstvím si celek Aston Pily zajistil podzimní prvenství před úřadujícím mistrem z Hněvotína. Rozdíl jednoho bodu ovšem naznačuje, že v jarní části soutěže nebude o dramatičnost nouze.        

 

FC Chelsea - Step Style 1:1 (0:1)

Vyrovnané utkání skoupé na branky. Skóre otevřel až dvě minuty před koncem prvního poločasu Šrom z družstva hostí po přihrávce Suchánka. Krátce po zahájení druhé půle kopali domácí rohový kop a srovnali stav. Exekutorem byl Folprecht, branku si připsal Študent. Jak se v první části hry čekalo na gól 28 minut, tak se ve druhém poločase čekalo stejnou dobu na konec utkání. Dalšího gólu se diváci již nedočkali. Branky: 32. Študent - 28. Šrom. Rozhodčí: Kumr.

 

PS Beton - FC Křídla 1:0 (0:0)

Díky pozorným obranám a nepřesné střelbě mnoho nechybělo, aby utkání skončilo bezbrankovou remízou. V tabulce hůře postavení hosté měli kupodivu více příležitostí, ale domácí měli v brance nezlomného Žižku a více fotbalového štěstí. Jediný gól se urodil ve 46. minutě. Stehlík dostal na levé křídlo míč do volného prostoru a nepříliš tvrdou střelu nešťastně tečoval do vlastní sítě do vápna dobíhající Kouřil. V závěru se hosté snažili uhrát alespoň bodík, utkání se zbytečně přitvrdilo, ale domácí nejtěsnější vedení uhájili. Branky: 46. Stehlík. Rozhodčí: Kurel.

 

Real HDO - FC Hněvotín 3:5 (2:2)

V Bystrovanech se hrál výborný zápas, ve kterém domácí ztratili svou jedenáct zápasů trvající neporazitelnost. Hosté z Hněvotína se dostali do vedení již ve 3. minutě brankou Doležala a v 9. minutě upravil na 0:2 bombou Krejčí. Domácí potom zvýšili obrátky a ve 24. minutě snížil Smolka a dvě minuty před koncem poločasu vyrovnal z penalty ostrostřelec Kryl. Obě mužstva hrála ve druhém poločase na vítězství a do vedení se znovu dostali Hněvotínští Martinem Mačákem, ale domácí bleskově srovnali druhým gólem Smolky. I hostující Martin Mačák dokázal dát v zápase svou druhou branku a ta byla nakonec vítěznou. Export všech bodů do Hněvotína potvrdil čtyři minuty před koncem Petr Mačák po nezištné nahrávce Krejčího. Branky: 24. a 33. Smolka, 27. Kryl (p.k.) – 32. a 35. M. Mačák, 3. Doležal, 9. Krejčí, 56. P. Mačák. Rozhodčí: Chaloupka.

 

LOLO stavebniny Žižka – Galatasaray 3:8 (2:4)

Domácím chybí tvůrce hry a střelec Ivo Lošťák a prohráli třetí utkání v řadě. Ještě v prvním poločase dokázali s hosty držet krok, ale po přestávce ovládli dění na hřišti hosté. Ti také otevřeli skóre brankou Pokludy, jenž shodou okolností skóre v závěru utkání také uzavřel. Dařilo se Andrýskovi, který se blýskl třemi góly, dvakrát se trefil Hovorka, jednu branku do tabulky střelců si připsal Galus. Za domácí srovnával na 1:1 Tichý, dva kontaktní góly zařídil Moravec. Branky: 26. a 35. Moravec, 12. Tichý – 28., 38. a 46. Andrýsek, 8. a 57. Pokluda, 22. a 54. Hovorka, 15. Galus. Rozhodčí: Šulc.

 

 

AT Olpran  - Ajax Bělidla 6:1 (4:0)

Domácí byli v tomto utkání jasně lepší a po zásluze získali důležité body v cestě ze suterénu ligové tabulky. Ajax tentokrát neměl svůj den a školáckými chybami v obraně umožnil domácím rychlé dvoubrankové vedení. Když v 10. minutě Gyertyak dokončil hattrick nekompromisní penaltou, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Hosté v této fázi utkání byli neškodní a jejich zmar jen podtrhla téměř vlastní branka na 4:0, která uzavřela domácí čtvrthodinu snů. Po změně stran se hosté zlepšili, ale zdramatizovat utkání se jim nepodařilo. Domácí pohodlně kontrolovali svůj náskok, z precizní obrany vyráželi do rychlých brejků. a po jednom z nich se blýskl nechytatelnou střelou do šibenice Henik. Z řady šancí se hostům podařilo snížit pouze z penalty Kolečkářem na 5:1. Poslední slovo však měli domácí, kdy se podruhé v utkání prosadila nová akvizice domácího celku Dokoupil. Branky: 3., 6. a 10. (p.k.) Gyertyak, 15. a 60. Dokoupil, 35. Henik – 43. Kolečkář (p.k.). Rozhodčí: Dvořák.

 

Moravan Cholina - FC Levotil 2:2 (1:0)

Poslední utkání podzimu začaly oba celky opatrně a ve vlažném tempu. V 10. minutě se domácí ujali vedení brankou Vymazala po nahrávce Eliáše. Ve 25. minutě nastřelil Spurný z družstva hostů jen tyč jen tyč, takže do druhé půle nastupovali domácí s jednobrankovým náskokem, To se ovšem na začátku druhé části hry změnilo během dvou minut. Nejprve propadla gólmanovi domácích střela z dvaceti  metrů, když se prosadil Tomáš Kohout. Za necelé dvě minuty tečoval Motl střelu těsně před domácím brankou a hosté otočili skóre. Domácí vyrovnali až v 58. minutě Zajíčkem z přímého volného kopu. Utkání skončilo zaslouženou dělbou bodů. Branky: 10. Vymazal, 58. Zajíček – 36. T. Kohout, 38. Motl. Rozhodčí: Ženožička.

 

DORESPO Lošov – BFC Topgal.cz 2:3 (0:0)

Na těžkém terénu měli v první půli o něco více ze hry hosté, ale jelikož byly obě obrany v čele s gólmany vždy na místě, branky padaly až po přestávce. Nejprve vyšla krásná akce trojici hostů Charamza – Dvořák – Smolák a posledně jmenovaný do prázdné branky otevřel skóre zápasu. Domácí šťastně vyrovnali po autovém vhazování, kdy se od boxujícího gólmana Mlčáka a hlavičkujícího Hammera odrazil míč do vzduchu a vysokým obloukem spadl za záda podklouznuvšího gólmana hostí do sítě. Jenže z vyrovnání se domácí radovali pouze minutu, pak zapomněli na zadní vrátka a hosté brejk tři na jednoho využili, když se po přihrávce Smoláka trefil přesně k tyči Dvořák. Domácí podruhé srovnali skóre pět minut před koncem, když se obráncem tečovaný míč z autového vhazování odrazil od tyčky, gólman Mlčák jej ve vzduchu chytil, ale dle mínění sudího již za brankovou čarou. Hosté si nakonec ale přeci jen dva body odvezli, když Dvořák našel nadýchaným centrem ve vápně Charamzu a jeho placírka z voleje zamířila přesně pod břevno domácí branky. Branky: 45. Hammer, 56. vlastní – 35. Smolák, 46. Dvořák, 59. Charamza. Rozhodčí: Hudec.

 

Aston Pila 98 – Hruška Chořelice 7:2 (3:0)

Podzimní program zakončilo utkání vedoucí celku soutěže s nevyzpytatelnými Chořelicemi. Domácí potřebovali bodovat, aby přezimovali v čele tabulky. První krok ke splnění tohoto úkolu udělal Barbořík již ve čtvrté minutě zápasu, o dvě minuty později jej úspěšně napodobil Laštůvka. Gólem „do šatny“ uzavřel první půli Vystrčil. Po sedmi minutách hry druhého poločasu se opakoval úvod zápasu, kdy během dvou minut Laštůvka a po něm Vystrčil zvyšovali stav již na 5:0. Hosté si vzali slovo až ve 42. minutě, kdy se trefil do černého Šana. Domácí byli ovšem při chuti. Ve 47. minutě zaúřadoval Barbořík a v 52. si připsal třetí branku v utkání Laštůvka. Pár sekund před koncem upravil výsledek Milinovský z hostujícího týmu na konečných 7:2. Branky: 6., 37. a 52. Laštůvka, 4. a 47. Barbořík, 30. a 39. Vystrčil – 42. Šana, 60. Milinovský. Rozhodčí: Kenša.

 

Střelci: Kryl (HDO) – 30, Barbořík (Aston Pila) – 28, Smolka (HDO) – 25, Krejčí (Hněvotín) – 22, J. Kohout (Levotil) – 21,  Andrýsek (Galatasaray) – 19, Hovorka (Galatasaray) – 18, I. Lošťák (LOLO), M. Mačák (Hněvotín) – 16, J. Fiala (LOLO), Zdřálek (Cholina), Punčochář (Hněvotín), Študent (Chelsea) – 15, Kalina (Olpran) – 14, Galus (Galatasaray) – 13, Juračka (Chořelice), Kouřil (Křídla), Smolák (Topgal) – 12, Dokoupil (Ajax), Šrom (Step Style), Dvořák (Topgal) – 11, Smělý (Olpran), Kysučan (Ajax), Haník (Ajax), Tvardík (Beton) – 10, Tuška (LOLO), Pokluda (Galatasaray), Moravec (LOLO), Vystrčil (Aston Pila), Laštůvka (Aston Pila) – 9, Eliáš (Cholina), Martin Navrátil (Aston Pila), Muchka (Step Style) – 8, Veselský (Aston Pila), Abeska (Lošov), P. Mačák (Hněvotín), Tichý (LOLO) – 7, Hampl (Chořelice), Kvapil (Chelsea), Doležal (Hněvotín), Hammer (Lošov) – 6, Lachnit (Lošov), Spurný (Levotil), Mikmek (Ajax), Suchánek (Step Style), Peřina (Step Style), Folprecht (Chelsea), Stojan (Topgal), Smékal (HDO), Vánský (Hněvotín), Fišara (Levotil), Kolečkář (Ajax), Gyertyak (Olpran), Zajíček (Cholina) – 5, Štos (Křídla), Bezděk (PS Beton), Buček (Aston Pila), Skoumal (Hněvotín), Poštulka (Chořelice), Sedláček (Galatasaray), Šrámek (Křídla), Dvořák (Galatasaray), V. Chytil (Levotil), Janků (Chořelice), Charamza (Topgal), Milinovský (Chořelice), Vymazal (Cholina) – 4, Rychlý (Beton), Vlček (Aston Pila), Vykrutík (Lošov), Karásek (Lošov), Švestka (Aston Pila), Capka (HDO), Mudrák (Chelsea), Jorda (Beton), Hofman (Step Style), Šos (Ajax), Neťuka (Chelsea), Ponížil (Galatasaray), Motl (Levotil), T. Kohout (Levotil), Šana (Chořelice) – 3, Řehák (Chelsea), Krampla (Beton), Gajdaček (Křídla), Charamza (Topgal), I. Chytil (Levotil), Nádvorník (Lošov), Šmída (Chelsea), Kouřil (Cholina), Rychlý (Křídla), M. Lošťák (LOLO), P. Lojka (Chelsea), Čmiel (Beton) – 2, Koukal (Topgal), Holubík (Step Style), Polanský (Levotil), Havlíček (Ajax), Marek Navrátil (Aston Pila), Šimek (Real HDO), M. Smětal (Real HDO), Štěpán (Chořelice), P. Lošťák (LOLO), Hovanec (Chořelice), Siebelt (Step Style), Foukal (Lošov), Musil (LOLO), J. Dosoudil (Real HDO), Pohlídal (Real HDO), Minařík (Beton), Ministr (Beton), Doležel (Galatasaray), T. Haník (Topgal), Marousek (Křídla), Dobrovský (Step Style), Míček (Ajax), Svozil (HDO), Matějíček (LOLO), Pospíšil (Lošov), Hlatký (Chelsea), Kolovratník (Ajax), Sypal (Chelsea), Henik (Olpran), Stehlík (Beton) – 1.

 

Tabulka:

 

  1. Aston Pila 98                   14        11        2            1        71:34               24

  2. FC Hněvotín                     14        11        1            2        75:21               23

  3. Real HDO                        14          9        2            3        71:41               20

  4. LOLO stavebniny Žižka     14          9        0            5        61:53               18

  5. Galatasaray                     14          7        3            4        72:45               17

  6. FC Chelsea                     14          7        2            5        40:34               16

  7. Hruška Chořelice             14          5        6            3        37:36               16

  8. BFC Topgal.cz                 14          5        5            4        38:44               15

  9. Ajax Bělidla                     14          5        3            6        49:48               13

10. FC Levotil                         14          5        3            6        44:45               13

11. Step Style                        14          5        3            6        39:56               13

12. PS Beton                         14          4        4            6        29:50               12

13. AT Olpran                         14          4        2            8        31:41               10

14. FC Křídla                          14          3        0          11        25:62                 6

15. Moravan Cholina               14          1        2          11        36:59                 4

16. Dorespo Lošov                  14          2        0          12        29:78                 4

Sportovní Klub Lošov

Svolinského 22/65
Olomouc - Lošov, 783 51
SKLosov@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode