10.kolo první Futsalové Ligy

 

Boj o první místo v nejvyšší soutěži vyhrála Aston Pila 98

 

Olomouc – Desáté kolo přineslo řadu zajímavých zápasů.Vrcholem byl duel o první příčku mezi dosud neporaženým celkem Aston Pila 98 a týmem LOLO stavebniny Žížka. Kompletní „Astonka“ měla usnadněnou cestu ke dvěma bodům. Soupeři chyběla pro zranění opora týmu Ivo Lošťák…      

 

AT Olpran – Aston Pila 98 3:3 (2:1)

Po dlouhé době byla v pondělí navečer tabulka první ligy konečně kompletní. Uskutečnila se totiž dohrávka čtvrtého kola a zejména hostům šlo o hodně – v případě bodového zisku se mohli vyhoupnout do čela tabulky. Domácí jim tuto příležitost nehodlali v žádném případě umožnit a svou typickou hrou, téměř šachovou sicilskou obranou, je alespoň o jeden bodík připravili. Start do utkání měli ovšem hosté skvělý. Již ve třetí minutě se dostal do šance Barbořík a jeho střelu lehce tečoval Švestka – 0:1. Radost z vedení hostům překazil Kalina. Ve 12. minutě byl na středové čáře úspěšnější v souboji o míč a rázem měl zcela volnou cestu k brance a šanci stoprocentně využil. Vývoj skóre otočil Smělý ve 23. minutě. Po přihrávce Kaliny překvapil z ostrého úhlu gólmana Navrátila. Srovnání stavu zařídil Barbořík po přihrávce Laštůvky v polovině druhé půle. Podruhé šli v utkání do vedení hosté v 52. minutě. Přímý volný kop přiťukl Barbořík Laštůvkovi a ten se polovysokou střelou nemýlil. Dva body však hostům souzeny nebyly. Tři minuty před koncem měli výhodu přímého kopu domácí, Kalina našel volného Smělého a ten bez přípravy zařídil dělbu bodů. Branky: 23. a 57. Smělý, 12. Kalina – 3. Švestka, 45. Barbořík, 52. Laštůvka. Rozhodčí: Kumr.

 

FC Chelsea – FC Hněvotín 2:4 (2:4)

Hosté měli skvělý nástup do utkání. Neuplynuly ani dvě minuty a míč z kopačky Vánského si našel cestu do sítě domácích. V sedmé minutě si zkusil vystřelit poměrně z dálky Skoumal a jeho pokus byl úspěšný – 0:2. Aby toho nebylo málo, poslal  pro změnu Krejčí ve 12. minutě další dálkový pokus na branku domácích a mířil přesně. V 18. minutě ztratili hosté na polovině soupeře míč, bleskový tah Študenta k brance skončil nechytatelnou střelou a domácí si připsali první úspěch. Uplynuly pouhé dvě minuty  a bylo to opět o tři. To Krejčí poslal směrem na bránu domácích lehký balón, gólman Skácel zazmatkoval a míč skončil nečekaně za brankovou čárou i jeho přičiněním... Po dalších dvou minutách hry svitla domácím opět naděje, když se Študent dokázal prosadit ve vápně hostů a překonal podruhé gólmana Rejmana. Tím ovšem střelecké hody skončily. Hosté si uvědomili, že nelze bezhlavě útočit a ve zbytku první půle a následně v celém druhém poločase se diváci další změny stavu již nedočkali. Branky: 18. a 22. Študent – 12. a 20. Krejčí, 2. Vánský, 7. Skoumal. Rozhodčí: G. Navrátil.

 

Moravan Cholina – Hruška Chořelice 6:3 (3:1)

Cholinský nováček se dočkal prvního vítězství v nejvyšší soutěži a zapsal se tak do historické prvoligové tabulky na 85. příčku. Již ve třetí minutě utkání se domácí tým ujal vedení gólem Zdřálka, který v deváté přidal i druhý gól. Hosté snížili z pokutového kopu za ruku Eliáše ve 22. minutě Juračkou, ale minutu nato určil výsledek poločasu domácí Vymazal, který usměrnil do sítě střelu Kvasničky. Na začátku druhé půle se z přímého volného kopu trefil Janků a hosté dostali kontaktním gólem šanci na případný zvrat. Naději jim překazil Zajíček, který čistým hattrickem v rozmezí dvanácti minut zařídil domácím čtyřbrankový náskok. V 54. minutě sice zazlobil ještě Juračka, ale body zůstaly v Cholině. Branky: 41., 50. a 52. Zajíček, 3. a 9. Zdřálek, 28. Vymazal – 22. (p.k.) a 54. Juračka, 36. Janků. Rozhodčí: Ženožička.

 

PS Beton – Real HDO 0:10 (0:2)

V úvodu dovolila nekompaktní obrana  hostů kanonádu domácích, což odnesly obě tyče a jednu zahozenou super šanci. Hosté začali úřadovat po desáté minutě. Nastřelili břevno, pro změnu zahodili dvě tutovky a tím srovnali s domácím celkem krok. První gól přišel až ve 22. minutě. Skóre otevřel momentálně nejlepší střelec soutěže Kryl po ideální přihrávce Smolky. Druhý gól první půle zařídil Capka, který doklepl do sítě střelu Smékala. Minutu po změně stran zamířil poměrně z velké dálky opět Capka a byl úspěšný. Ještě dalších deset minut se domácí snažili odolávat zvyšujícímu se tlaku hostů, ale čtvrtá branka v jejich síti z kopačky Smékala je definitivně zlomila. Za další dvě minuty přidal další gól Kryl po nahrávce Capky, v 50. minutě dal branku s velkým přispěním domácího Tvrdíka a v 56. minutě naservíroval Kryl míč Smolkovi, který dával do prázdné. V závěru domácí zcela rezignovali. Nejdříve se Kryl proháčkoval obranou a zvyšoval na 0:8, obratem se trefil Smolka, který byl i autorem jubilejní desáté branky… Branky: 50., 56., 57. a 60. Smolka, 22., 45. a 57. Kryl, 26. a 32. Capka, 43. Smékal. Rozhodčí: Koutný.

 

AT Olpran – Galatasaray 3:9 (3:5)

Domácí nastoupili jen s jedním hráčem na střídání, chyběl zraněný tvůrce hry Smělý a pilíř v obraně Vaňák. Hosté byli od začátku aktivnější. Zamkli Olpran v jeho pokutovému území, který hrozil pouze z brejků a dlouhých výhozů brankáře Kopečného. V prvním poločase hosté skórovali po střelách ze střední vzdálenosti, ve druhém odešli domácí fyzicky a branky padaly po přečíslení do prázdné branky… Skóre otevřel Pokluda za domácí srovnal Kalina. V další fázi první půle se trefil dvakrát Andrýsek, čtvrtý gól dal Hovorka. Na 2:4 snížil po delší střelecké odmlce Gyertyak. V závěru první části dal třetí gól v utkání Andrýsek, kontroval opět Gyertyak. Po změně stran stříleli jen hosté. Andrýsek dal čtvrtý a pátý gól v zápase, v samém závěru se dvakrát prosadil Galus. Branky: 24. a 28. Gyertyak, 11. Kalina – 14., 17., 29., 36. a 46. Andrýsek, 55. a 58. Gyertyak, 8. Pokluda, 23. Hovorka. Rozhodčí: Říha.

 

BFC Topgal.cz – FC Křídla 7:3 (1:2)

Fér vedené utkání z obou stran začali náporem domácí a do dvaceti minut mohli klidně utkání rozhodnout. Jenže především díky výbornému Dolanskému v brance Křídel to bylo jen 1:0 po brance Smoláka.  Hosté pak vyrovnali hru a během dvou minut i otočili skóre zásluhou důrazu a přesné mušky Rychlého a po individuální akci Šrámka, kterou gólově zakončil do prázdné Marousek. Ve druhé půlce domácí opět přitlačili a postupně otáčeli skóre zpět na svou stranu. Nejprve se po šikovném prostrčení Smoláka sám před gólmanem nemýlil Dvořák a vyrovnal, vzápětí našel Smolák ve vápně Stojana a domácí vedli. Čtvrtý gól zaznamenal Haník po rohovém kopu Charamzy a pátý po brejku s Charamzou nekompromisní střelou Smolák. Půl tucet v síti hostů završil po otočení kolem obránce přesnou a tvrdou střelou Stojan. Hosté korigovali po průniku Rychlého a střele Šrámka, ale poslední slovo měl Smolák, který v předposlední minutě zkompletoval „špinavý“ hattrick. Branky: 9., 48. a 59. Smolák, 40. a 49. Stojan, 39. Dvořák, 46. T. Haník – 25. Rychlý, 26. Marousek, 57. Šrámek. Rozhodčí: Říha.

 

FC Levotil – Step Style 2:1 (2:0)

Domácí bez svého nejlepšího střelce Jirky Kohouta (vyloučen za vyhrožování rozhodčímu bez hanlivých výrazů („potřeboval bys profackovat“) a potrestán stopkou na devět (!?!) zápasů), se zakousli do svého soupeře a díky dvěma brankám Motla vyhráli první poločas. Po přestávce se zatáhli do obranné ulity a díky i perfektnímu výkonu brankáře Jirsáka uhráli cenné body. Hosté si vytvořili řadu šancí, ale dokázali se gólově prosadit jen jednou. Po přihrávce Šroma byl autorem čestné branky nestárnoucí Dobrovský. Branky: 17. a 25. Motl – 52. Dobrovský. Rozhodčí: Říha.

 

Aston Pila 98 – LOLO stavebniny Žižka 4:3 (1:0)

Zápas kola byl ochuzen o zraněného nejlepšího střelce hostů I. Lošťáka a jejich prázdnou lavičkou. Hosté se tudíž soustředili na důslednou obranu, nechali hrát domácí celek a vyčkávali na brejkovou příležitost. Domácí se v útoku trápili, kombinační hrou se prosadit  nedokázali, což nevydržel stále technicky i rychlostně zdatný Barbořík. Prošel celým hřištěm a nechytatelně zavěsil – 1:0. Hosté se drželi své taktiky i po přestávce, přesto spolupráci Barboříka s Laštůvkou nedokázali utnout a Laštůvka ve 39. minutě dal druhý gól domácích.  Hosté na chvíli zapomněli na opatrnost, do hry se zapojil i gólman Matějíček a byli tvrdě potrestáni. Barboříkův lob do opuštěné branky znamenal třetí gól v jejich síti. Když čtvrthodinku před koncem dal po přihrávce Vlčka Veselský čtvrtou branku, zdálo se být definitivně rozhodnuto. Zatímco domácí výrazně snížili ostražitost, hosté čtyřbrankovou ztrátu neakceptovali. A dařilo se jim. Nejdříve dal ve 48. minutě branku M. Lošťák po přihrávce P. Lošťáka, který se v týmu hostů objevil až po přestávce. Za necelé tři minuty skóroval J. Fiala, jenž dokázal zpracovat dlouhý výhoz gólmana Matějíčka. Domácí v útoku opět přidali, ale rozchytaný Matějíček v brance hostů čaroval. Naopak minutu před koncem dal J. Fiala z přihrávky P. Lošťáka třetí gól hostů a diváky čekala závěrečná dramatická minuta. Domácí nakonec šedesát sekund bez úhony přetrpěli, těsné vedení udrželi a potvrdili tak první příčku v tabulce. Branky: 27. a 40. Barbořík, 39. Laštůvka, 40. Veselský – 51. a 59. J. Fiala, 48. M. Lošťák. Rozhodčí: Dvořák.

 

Dorespo Lošov – Ajax Bělidla 0:3 (0:2)

Hosté přijeli do Lošova bez dvou opor Haníka a Kysučana, přesto si odvezli z vyrovnaného střetnutí oba body. Skóre otevřel v 6. minutě míček, v 17. minutě zvýšil vedení hostů Mikmek. Konečný výsledek určil v polovině druhého poločasu momentálně nejlepší střelec hostů Dokoupil. Branky: 6. Míček, 17. Mikmek, 43. Dokoupil. Rozhodčí: Hudec.

 

Střelci: Kryl (HDO) – 21, Barbořík (Aston Pila) – 17, J. Kohout (Levotil), Krejčí (Hněvotín), Andrýsek (Galatasaray), Hovorka (Galatasaray) – 16, Smolka (HDO) – 15, I. Lošťák (LOLO) – 14, Študent (Chelsea) – 12, Juračka (Chořelice), Kalina (Olpran) – 11, Punčochář (Hněvotín), M. Mačák (Hněvotín), Smělý (Olpran), Zdřálek (Cholina), Galus (Galatasaray), Smolák (Topgal), J. Fiala (LOLO) – 10, Šrom (Step Style), L. Kouřil (Křídla), Dvořák (Topgal)  – 9, Eliáš (Cholina), Tuška (LOLO), Dokoupil (Ajax) – 8, Haník (Ajax), Vystrčil (Aston Pila), Pokluda (Galatasaray), Veselský (Aston Pila) – 7, Hampl (Chořelice), Kvapil (Chelsea), Tvardík (Beton), Martin Navrátil (Aston Pila), Muchka (Step Style), Laštůvka (Aston Pila) – 6, Lachnit (Lošov), Spurný (Levotil), Moravec (LOLO), Kysučan (Ajax), Tichý (LOLO), Mikmek (Ajax) – 5, Suchánek (Step Style), Štos (Křídla), P. Mačák (Hněvotín), Folprecht (Chelsea), Abeska (Lošov), Bezděk (PS Beton), Buček (Aston Pila), Hammer (Lošov), Smékal (HDO), Zajíček (Cholina), Stojan (Topgal) – 4, Peřina (Step Style), Doležal (Hněvotín), Milinovský (Chořelice), Rychlý (Beton), Vlček (Aston Pila), Sedláček (Galatasaray), Poštulka (Chořelice), Vykrutík (Lošov), Karásek (Lošov), Švestka (Aston Pila), Skoumal (Hněvotín), Vánský (Hněvotín), Capka (HDO), Janků (Chořelice), Vymazal (Cholina) – 3, Řehák (Chelsea), Krampla (Beton), Jorda (Beton), Mudrák (Chelsea), Šos (Ajax), Gajdaček (Křídla), Ponížil (Galatasaray), Dvořák (Galatasaray), Charamza (Topgal), I. Chytil (Levotil), Nádvorník (Lošov), Hofman (Step Style), Šmída (Chelsea), Fišara (Levotil), Kouřil (Cholina), Gyertyak (Olpran), Rychlý (Křídla), Šrámek (Křídla), Motl (Levotil) – 2, Koukal (Topgal), Holubík (Step Style), Polanský (Levotil), Kolečkář (Ajax), Havlíček (Ajax), Marek Navrátil (Aston Pila), Šimek (Real HDO), M. Smětal (Real HDO), Štěpán (Chořelice), P. Lošťák (LOLO), Hovanec (Chořelice), Siebelt (Step Style), T. Kohout (Levotil), Foukal (Lošov), Šana (Chořelice), Musil (LOLO), P. Lojka (Chelsea), J. Dosoudil (Real HDO), Pohlídal (Real HDO), Minařík (Beton), Ministr (Beton), Doležel (Galatasaray), Šana (Cholina). T. Haník (Topgal), Marousek (Křídla), Dobrovský (Step Style), M. Lošťák (LOLO), Míček (Ajax) – 1.

 

Tabulka:

 

  1. Aston Pila 98                   10        8          2          0          53:23               18

  2. FC Hněvotín                     10        8          1          1          49:14               17

  3. LOLO stavebniny Žižka     10        8          0          2          44:25               16

  4. Galatasaray                     10        6          3          1          55:26               15

  5. Real HDO                        10        6          2          2          50:30               14

  6. BFC Topgal.cz                  10        4          4          2          30:29               12

  7. FC Chelsea                      10        5          1          4          29:26               11

  8. Hruška Chořelice              10        3          5          2          29:27               11

  9. Ajax Bělidla                      10        4          2          4          32:33               10

10. PS Beton                         10        2          3          5          21:39                 7

11. Step Style                        10        3          1          6          29:54                 7

12. FC Levotil                         10        2          2          6          29:38                 6

13. AT Olpran                          10        2          2          6          23:33                 6

14. Dorespo Lošov                  10        2          0          8          22:50                 4

15. FC Křídla                          10        2          0          8          20:54                 4

16. Moravan Cholina                10        1          0          9          29:43                 2

Sportovní Klub Lošov

Svolinského 22/65
Olomouc - Lošov, 783 51
SKLosov@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode