1. kolo první futsalové ligy

Odstartoval 42. ročník olomouckých soutěží v malé kopané

 

Olomouc – Organizované soutěže v malé kopané v Olomouci vstoupily do 42. ročníku. Titul obhajuje FC Hněvotín. První liga se hraje naposled se šestnácti účastníky. Pro nedostatek termínů se v příštím ročníku představí čtrnáct družstev jako ve všech ostatních skupinách.

 

FC Chelsea – Moravan Cholina 6:3 (1:1)

Duel dvou nováčků zahájil 42. ročník první ligy. Představily se dva kvalitní celky a diváci se rozhodně nenudili. Domácí působili fotbalověji, ale houževnatí hosté s nimi poměrně dlouho drželi krok. Na gól Řeháka v 16. minutě dokázali za dvě minuty odpovědět střelou Zdřálka do prázdné, po nezištné přihrávce Zajíčka. Krátce po zahájení druhé půle namazal Řehák Študentovi a domácí šli podruhé do vedení. Hosté však opět bleskově srovnali tečovanou střelou Zdřálka. Rozhodující minuty přišly na začátku druhé desetiminutovky druhé půle. Během minuty se dvakrát trefil Študent. Poprvé po přihrávce Šmída, podruhé po dlouhém výhozu gólmana Neuera. Navíc hosté nevyužili možnost skórovat z pokutového kopu a dostali další góly. Druhý gól v utkání zařídil perfektním dloubákem Řehák, na 6:2 zvyšoval Šmída po přihrávce Lojky. Poslední slovo měli hosté. Přihrávku Zajíčka usměrnil do sítě Eliáš. Branky: 31., 40. a 41. Študent, 16. a 49. Řehák, 56. Šmída – 18. a 34. Zdřálek, 58. Eliáš. Rozhodčí: Kumr. 

 

AT Olpran – DORESPO Lošov 5:1 (4:0)

Další z nováčků Lošov se představil na Novosadské umělce, kde hraje domácí utkání dlouholetý účastník první ligy Olpran. Domácí se každý rok pravidelně pohybují v horních patrech prvoligové soutěže a na tomto pravidlu zřejmě nehodlají nic měnit. Přesvědčil se o tom i lošovský nováček. V úvodní části nedokázal uhlídat pohyblivého Kalinu. Ten otevřel skóre v 9. minutě umístěnou střelou z hranice vápna, ve 13. minutě přidal druhý gól tentokrát ze střední vzdálenosti střelou po zemi, svůj střelecký koncert zakončil ve 24. minutě, když doklepl do sítě vyraženou střelu gólmanem hostů Šperkou a hattrick byl na světě. Skóre poločasu uzavřel ve 29. minutě po individuální akci král střelců uplynulé sezóny Smělý. Ve druhé půli tempo hry pokleslo a skóre se měnilo až v závěru utkání. V 55. minutě dostal Smělý ideální přihrávku od Vaňáka a nezaváhal – 5:0. Čestný úspěch hostů zaznamenal lošovský Lachnit o minutu později. Branky: 9., 13. a 24. Kalina, 29. a 55. Smělý – 56. Lachnit. Rozhodčí: Mauthner.

 

FC Hněvotín – FC Křídla 6:0 (0:0)

Čtvrtý z prvoligových nováčků přijel na hřiště úřadujícího mistra s obrannou taktikou a celý první poločas s ní slavil úspěch. Rozhodl úvod druhého poločasu, kdy se domácí po rychlých kombinacích třikrát prosadili brankami Martina Mačáka, Skoumala a Krejčího. Další tříbranková nadílka se konala v závěrečné desetiminutovce a hosté si tak odvezli tenisového kanára, když nejdříve mířil přesně Punčochář, po něm se podruhé v utkání trefil Krejčí a dvě minuty před koncem uzavřel skóre Doležal. Branky: 39. a 55. Krejčí, 32. Mačák Martin, 35. Skoumal, 51. Punčochář, 58. Doležal. Rozhodčí: Michal.

 

Real HDO – Step Style 2:6 (1:2)

Hosté hráli ve čtyřech, přesto dosáhli na dva body, což je asi největší překvapení prvního kola. Skóre otevřel slavonínský bombér Šrom, druhý gól hostů přidal Suchánek. Domácí tým vrátil do hry Kryl, ale očekávaný tlak domácích se nedostavil. Po přestávce se jako první prosadil Peřina, na jeho gól ještě stačil odpovědět Smolka, ale to bylo ze strany domácích vše. Závěr patřil hostům. Na 2:4 zvyšoval Peřina, po něm se trefil Šrom a konečnou podobu výsledku zařídil svou třetí brankou v utkání Peřina. Branky: 25. Kryl, 41. Smolka – 34., 52. a 56. Peřina, 12. a 46. Šrom, 21. Suchánek. Rozhodčí: Chaloupka.

 

PS Beton – BFC Topgal.cz 3:3 (2:3)

Za vytrvalého deště se ve Slavoníně hrál na úvodní kolo soutěže téměř čtyřicet minut slušný futsal. Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a vyráželi do rychlých kontrů, což jim v první půli přineslo dvakrát dvoubrankové vedení. Nejprve se prosadil ve vápně po autovém vhazování Smolák a po přihrávce téhož hráče si Dvořák vychutnal gólmana Žižku. Domácí nejprve trefili Stehlíkem a Křižanem dvakrát tyč, aby následně přece jen snížili Rychlým, který pohotově dorazil gólmanem vyraženou střelu Stehlíka. Hosté šli opět do dvougólového vedení díky samostatné akci Smoláka, ale domácí dostal zpět do hry Tvardík, kterému stačilo před prázdnou brankou jen nastavit nohu. Na začátku druhé půle se protáhl hostující obranou Křižan a jeho přihrávku si do vlastní klece srazil Charamza. Ve 38.minutě fotbal ve Slavoníně prakticky skončil. Po urážce rozhodčího byl vyloučen Křižan, jenže hosté si s touto situací a dobře bránícím domácím celkem nedokázali poradit a za celých deset minut přesilovky netrefili ani jednou prostor mezi třemi tyčemi... I v plném počtu se domácí nikam nehnali a v podstatě bránili remízu, což se jim nakonec podařilo a utkání tak skončilo dělbou bodů. Branky: 18. Rychlý, 25. Tvardík, 35. vlastní – 5. a 27. Smolák, 14. Dvořák. Rozhodčí: G. Navrátil.


Aston Pila 98 – FC Levotil 4:3 (1:1)

Vyrovnané utkání v podstatě rozhodla druhá desetiminutovka druhého poločasu, ve které domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Vůbec první gól utkání přinesla až patnáctá minuta zápasu. Autorem branky byl domácí Vystrčil. Hosté za tři minuty srovnali Ivo Chytilem. Zmíněný zlom ve vývoji přišel až po přestávce. Nejprve ve 42. minutě dostal domácí do vedení Švestka, o šest minut později zvyšoval na 3:1 Barbořík. Branka J. Kohouta v 53. minutě vrátila hostům šanci na dobrý výsledek, ale o dvě minuty později dal druhý gól v utkání Vystrčil a naděje hostů se začaly rozplývat. Stačili sice tři minuty před koncem snížit gólem nováčka Spurného, ale to bylo vše. Domácí si těsné vedení již pohlídali. V utkání vynikl výkon gólmana domácích Navrátila, stínem zranění hráče hostů Žáka. Branky: 15. a 55. Vystrčil, 42. Švestka, 48. Barbořík – 18. Chytil Ivo, 53. Kohout Jiří, 57. Spurný. Rozhodčí: Tomiga.

 

LOLO stavebniny Žižka – Ajax Bělidla – odloženo z technických důvodů.

 

Galatasaray – Hruška Chořelice 4:4 (2:1)

Utkání dvou rozdílných poločasů. Zatímco v první půli byli lepší domácí, po přestávce byli lepším týmem hosté. První branku zápasu zařídil Sedláček po přihrávce Ponížila, druhou Galus po samostatné akci. Hosté zabrali až těsně před koncem první půle. Hovancovu přihrávku poslal do sítě tísněný Hampl. Druhý poločas se delší čas odehrával bez šancí. Až ve 42. minutě udeřili hosté. Po přihrávce Šany srovnal Milinovský. O dvě minuty později otáčel vývoj skóre Hampl po přihrávce Milinovského. Další úder předvedli hosté ve 48. minutě. Šana ideálně uvolnil Hampla, který šel sám na gólmana a pohotově přidal třetí branku v utkání. Rázem byli blíže k vítězství hosté, ale domácím se podařilo téměř nemožné. Během minuty dokázali vyrovnat. V 56. minutě vybídl Pokluda ke skórování Galuse, o minutu později vyrovnal Dvořák po rohovém kopu Galuse. S remízou nakonec byli spokojeni hráči obou týmů. Branky: 24. 56. Galus, 10. Sedláček, 57. Dvořák – 28., 44. a 48. Hampl, 42. Milinovský. Rozhodčí: Kurel.

 

Střelci: Študent (Chelsea), Kalina (Olpran), Peřina (Step Style), Hampl (Chořelice) – 3, Řehák (Chelsea), Zdřálek (Cholina), Smělý (Olpran), Šrom (Step Style), Smolák (Topgal), Krejčí (Hněvotín), Vystrčil (Aston Pila), Galus (Galatasaray) – 2, Šmída (Chelsea), Eliáš (Cholina), Lachnit (Lošov), Rychlý (Beton), Tvardík (Beton), Dvořák (Topgal), Kryl (HDO), Smolka (HDO), Suchánek (Step Style), M. Mačák (Hněvotín), Skoumal (Hněvotín), Punčochář (Hněvotín), Doležal (Hněvotín), Švestka (Aston Pila), Barbořík (Aston Pila), I. Chytil (Levotil), J. Kohout (Levotil), Spurný (Levotil), Sedláček (Galatasaray), Dvořák (Galatasaray), Milinovský (Chořelice) - 1.

 

Tabulka:

 

  1. FC Hněvotín                      1          1          0          0          6:0                   2

  2. Step Style                        1          1          0          0          6:2                   2

  3. AT Olpran                         1          1          0          0          5:1                   2

  4. FC Chelsea                      1          1          0          0          6:3                   2

  5. Aston Pila 98                    1          1          0          0          4:3                   2

  6. Galatasaray                      1          0          1          0          4:4                   1

  7. Hruška Chořelice               1          0          1          0          4:4                   1

  8  FC Topgal.cz                     1          0          1          0          3:3                   1

  9. Beton                                1          0          1          0          3:3                   1

10. FC Levotil                          1          0          0          1          3:4                   0

11. Moravan Cholina                 1          0          0          1          3:6                   0

12. Real HDO                          1          0          0          1          2:6                   0

13. Dorespo Lošov                   1          0          0          1          1:5                   0

14. FC Křídla                           1          0          0          1          0:6                   0

--. LOLO stavebniny Žižka         0          0          0          0          0:0                   0

--. Ajax Bělidla                         0          0          0          0          0:0                   0

                                                                                                                                

Sportovní Klub Lošov

Svolinského 22/65
Olomouc - Lošov, 783 51
SKLosov@seznam.cz
Vytvořeno službou Webnode